Ingrediënten
Om chili con carne te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 500 gram gehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 paprika, in blokjes
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 400 gram rode kidneybonen, uitgelekt
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Stap 1: Bereid de basis voor
Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Stap 2: Bak het vlees
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul tot het bruin en gaar is. Zorg ervoor dat je het gehakt regelmatig omschept zodat het gelijkmatig gaar wordt.
Stap 3: Voeg de groenten toe
Voeg de paprika toe aan de pan en bak deze kort mee totdat deze iets zachter wordt.
Stap 4: Kruiden en specerijen
Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat de kruiden en specerijen even meebakken zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen.
Stap 5: Voeg de bonen en tomaten toe
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en rode kidneybonen toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel een paar minuten pruttelen.
Stap 6: Laat sudderen
Laat de chili con carne op laag vuur sudderen voor minimaal 30 minuten. Hierdoor kunnen alle smaken goed mengen en wordt de saus wat dikker.
Stap 7: Serveer en geniet!
Serveer de chili con carne met rijst, tortillachips of een lekker stuk brood. Garneer met verse peterselie of geraspte kaas voor een extra smaakvolle beleving. Eet smakelijk!
Met deze eenvoudige en smaakvolle gids kun je zelf heerlijke chili con carne maken. Het is een gerecht dat snel te bereiden is en altijd goed in de smaak valt. Experimenteer gerust met extra ingrediënten en kruiden om de chili con carne naar jouw eigen smaak aan te passen. Veel kookplezier!