Introductie
Poffertjes zijn een heerlijke lekkernij die vooral bekend zijn in Nederland. Deze kleine, luchtige pannenkoekjes worden traditioneel geserveerd met poedersuiker en boter. In deze blogpost leer je stap voor stap hoe je overheerlijke poffertjes kunt maken.
Benodigdheden
- 250 gram bloem
- 2 eieren
- 500 ml melk
- Snufje zout
- Boter of olie om in te bakken
- Poedersuiker en boter voor het serveren
Stap 1: Het beslag maken
Begin met het maken van het beslag voor de poffertjes. Zeef de bloem boven een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje en voeg een snufje zout toe. Meng de eieren geleidelijk met de bloem en voeg de melk toe terwijl je blijft roeren tot er een glad beslag ontstaat.
Stap 2: Het beslag laten rusten
Laat het beslag voor ongeveer 30 minuten rusten. Hierdoor kunnen de ingrediënten zich goed vermengen en krijgen de poffertjes een luchtigere structuur.
Stap 3: Het poffertjesbeslag in de pan gieten
Verhit een poffertjespan op middelhoog vuur en smelt een klontje boter of voeg een scheutje olie toe. Gebruik een lepel om kleine porties van het beslag in de pan te gieten, ongeveer tot de helft van elk gaatje in de pan. Laat de poffertjes bakken totdat de onderkant goudbruin is en draai ze vervolgens om met behulp van een vork of een poffertjesvork.
Stap 4: De poffertjes omdraaien
Om de poffertjes gelijkmatig te kunnen bakken, draai je ze één voor één om. Gebruik hiervoor een vork of een poffertjesvork en zorg ervoor dat beide kanten lichtbruin zijn voordat je ze uit de pan haalt.
Stap 5: Serveren en genieten!
Zodra alle poffertjes aan beide kanten lichtbruin zijn gebakken, haal je ze uit de pan en serveer je ze direct. Bestrooi de poffertjes royaal met poedersuiker en voeg een klontje boter toe. Serveer ze warm en geniet van deze heerlijke traktatie!
Met deze eenvoudige stappen kun je zelf overheerlijke poffertjes maken. Of je ze nu als ontbijt, lunch of dessert serveert, ze zullen altijd zorgen voor een smakelijk feestje. Veel bakplezier!