Ingrediënten
- 200 gram digestive koekjes
- 100 gram boter
- 500 gram monchou
- 200 ml slagroom
- 150 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eieren
- 1 blikje kersen (optioneel)
Bodem maken
Maal de digestive koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng dit door de koekkruimels. Druk het mengsel stevig aan in een springvorm en zet de bodem in de koelkast om op te stijven.
Vulling bereiden
Klop de monchou, slagroom, suiker en vanille-extract tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en klop goed door. Giet het mengsel in de springvorm op de bodem en bak de taart in de oven op 180 graden Celsius gedurende 45-50 minuten.
Monchou taart opmaken
Laat de taart volledig afkoelen en zet deze daarna minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Je kunt de taart eventueel opmaken met kersen uit blik door deze over de taart te verdelen.
Serveren en genieten!
Haal de monchou taart voorzichtig uit de springvorm en snijd deze in mooie punten. Serveer de taart met een kopje koffie of thee en geniet van deze heerlijke traktatie!