Introductie
Carbonarasaus is een heerlijke en romige saus die perfect is voor pasta gerechten. In deze blogpost ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je een heerlijke carbonarasaus kunt maken. Het is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt!
Ingrediënten
- 200g pancetta
- 4 eierdooiers
- 200g geraspte Parmezaanse kaas
- Zwarte peper
- 400g spaghetti
- Zout
Bereidingswijze
1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking en bewaar een kopje van het kookwater. Giet de spaghetti af en zet het even opzij.
2. Bak de pancetta in een droge koekenpan tot het knapperig is. Laat het uitlekken op keukenpapier.
3. Meng de eierdooiers, geraspte kaas, een snufje zout en een flinke hoeveelheid zwarte peper in een kom.
4. Voeg de warme spaghetti toe aan de kom en meng goed. Voeg eventueel wat van het bewaarde kookwater toe om de saus smeuïger te maken.
5. Voeg de gebakken pancetta toe aan de spaghetti en meng nogmaals.
Tips & Tricks
Om te voorkomen dat de eieren stollen, is het belangrijk om de spaghetti van het vuur af te halen voordat je de eiermengsel toevoegt. Anders loop je het risico op roerei in plaats van een romige saus!