Introductie
Aspergesoep is een heerlijk en verfijnd gerecht dat perfect is voor de lente- en zomermaanden. Met zijn romige textuur en subtiele smaak is het een favoriet bij velen. In deze blogpost gaan we stap voor stap uitleggen hoe je de perfecte aspergesoep kunt maken, zodat je zelf deze heerlijke soep kunt bereiden en ervan kunt genieten.
Benodigdheden
- 500g verse asperges
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 200ml room
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Voorbereiding
Voordat we beginnen met het maken van de soep, moeten we de asperges voorbereiden. Schil de asperges en snijd ze vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Zet alle ingrediënten klaar, zodat je tijdens het koken gemakkelijk toegang hebt tot alles wat je nodig hebt.
Bereiding
Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de stukjes asperges toe en bak deze een paar minuten mee. Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep zachtjes pruttelen totdat de asperges zacht zijn, dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
Als de asperges zacht zijn, pureer je de soep met een staafmixer totdat deze glad is. Voeg de room toe en roer goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveren
Giet de aspergesoep in kommen en garneer met een scheutje room en eventueel wat fijngehakte peterselie. Serveer de soep met een stukje knapperig brood of een frisse salade, en geniet van deze heerlijke, zelfgemaakte aspergesoep!
Dit was onze stap-voor-stap handleiding voor het maken van de perfecte aspergesoep. We hopen dat je ervan genoten hebt en dat het je inspireert om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Eet smakelijk!