html
Overzicht: Hoe maak je bananenbrood?
Dit artikel geeft een foolproof recept voor het maken van heerlijk bananenbrood.
Inhoudsopgave:
- Stap 1: Verzamel de ingrediënten
- Stap 2: Prak de bananen
- Stap 3: Voeg de natte ingrediënten toe
- Stap 4: Meng de droge ingrediënten
- Stap 5: Meng alles samen
- Stap 6: Bak het bananenbrood
Stap 1: Verzamel de ingrediënten
Voordat je begint, zorg ervoor dat je de volgende ingrediënten hebt:
– Rijpe bananen
– Bloem
– Bakpoeder
– Zout
– Boter
– Suiker
– Eieren
– Vanille-extract
– Noten (optioneel)
Stap 2: Prak de bananen
Pel de rijpe bananen en prak ze fijn met een vork of een pureestamper.
Stap 3: Voeg de natte ingrediënten toe
Smelt de boter en meng het met de geprakte bananen. Voeg suiker, eieren en vanille-extract toe en meng goed.
Stap 4: Meng de droge ingrediënten
In een aparte kom, meng de bloem, bakpoeder en zout samen.
Stap 5: Meng alles samen
Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan het bananenmengsel en meng tot een glad beslag. Voeg indien gewenst noten toe.
Stap 6: Bak het bananenbrood
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak het bananenbrood gedurende 50-60 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.
En voilà, je zelfgemaakte bananenbrood is klaar om van te genieten!